Абазовић: Свргнут сам због утицаја шверцера кокаина и цигарета, имаћемо контролни пакет у влади

Dritan

Премијер Црне Горе у техничком мандату Дритан Абазовић изјавио је за Гардијан да је са места председника владе свргнут због политичког утицаја организованог криминала, након што се његова Влада супротставила шверцерима кокаина и цигарета.

Лидер грађанског покрета УРА Дритан Абазовић је у интервјуу Гардијану рекао да је председник Црне Горе и лидер ДПС-а Мило Ђукановић спона између организованог криминала и црногорске политике.

“Он је проблем. Моје лично мишљење је да је он дубоко умешан у корупцију”, рекао је Абазовић.

Абазовић је истакао да је, као и нови политичари који немају пртљаг из деведесетих, “разведен од национализма”.

“Желим да промовишем помирење у својој земљи, али и у региону, како бисмо могли да идемо даље”, поручио је Абазовић.

Абазовић је рекао и да је са места председника владе свргнут због политичког утицаја организованог криминала, након што се његова Влада супротставила шверцерима кокаина и цигарета.

Говорећи о заплени 1,4 тоне кокаина 2021. године, навео је да је сав тај кокаин ишао у Западну Европу и да је долазио из Еквадора.

“Обећали смо партнерима у Стејт департменту да ћемо имати контролни пакет у влади”

Када је реч о формирању нове владе Црне Горе, оценио је да нема решења које би покрет УРА оставило изван власти.

“У Црној Гори постоји мало политичке конфузије, али мислим да нема решења које нас оставља ван власти”, рекао је Абазовић.

Додао је да би решење могли да буду нови избори или нова владајућа коалиција, али и да ће у сваком случају покрет УРА и његови савезници задржати контролни удео у влади.

“Оно што смо обећали нашим партнерима у Стејт департменту, јесте да ћемо дефинитивно имати контролни пакет у влади и да ћемо задржати безбедносни сектор и спољну политику”, рекао је Абазовић.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs