„Агролифе“ апликација – нова апликација за помоћ пољопривредницима

agrolife

У оквиру пројекта „Дигитализација општинског управљања пољопривредним земљиштем“, Град Сомбор је са још неколико општина са територије АП Војводине, потписник уговора о пословно техничкој сарадњи са НАЛЕДОМ у оквиру којег је добијено 13 метео станица.Тим поводом је одржан састанак на којем су присуствовали, поред домаћина представника Града Сомбора на челу са Борисом Буловићем-чланом Градског већа за област пољопривреде, представници НАЛЕД-а и Телеком групе. Том приликом гости су домаћинима уручили рачунарску опрему у циљу подизања техничких капацитета за послове управљања пољопривредним земљиштем и пилотирања „Агролифе“ апликације.

„Пројекат због којег смо овде јесте свакако један регионални пројекат, који има за циљ да унапреди капацитете локалних самоуправа за дигиталним управљањем пољопривредним земљиштем, а све у циљу ефикаснијег планирања и праћења пољопривредне производње, са жељом да се очува квалитет земљишта и да се наравно повећа продуктивност“, рекао је Стефанос Јокић, координатор за регионални развој испред НАЛЕД-а.

Употреба „Агролифе“ софтвера намењена је првенствено закупцима државног земљишта, али је могу користити и мањи пољопривредни произвођачи за сопствене потребе на својим њивама.

Предност ове апликације је њена повезаност са свим метео станицама, где се, поред временских података као што су предвиђање кише, појаве мраза и високих температура који се ажурирају на сваких сат времена, у реалном времену омогућава корисницима апликације да добијају упозорења и обавештења, како би могли адекватно реаговати, те заштити своја поља.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs