Ако сте планирали пут у ову земљу, ово морате да знате! “Лале” поново иду у локдаун, од викенда оштрије мере

Holandija

Холандија ће бити прва западноевропска земља која ће, још од лета, увести делимичан локдаун, па ће рестриктивне мере ступити на снагу предстојећег викенда, објавио је данас холандски јавни сервис НОС.

Кафићи, ресторани и непрехрамбене радње ће морати да се затворе до 19.00 сати најмање три недеље, почев од сутра, навео је НОС, цитирајући владине изворе.

На људе ће бити апеловано да раде од куће максимално колико могу, а публика неће моћи да присуствује спортским догађајима наредних недеља, додао је Ројтерс.

Школе, биоскопи и позоришта ће остати отворени.

Привремена влада Марка Рутеа ће донети до вечерас одлуку о новим мерама и објавиће је током новинске конференције заказане за 19.00 сати.
Број инфекција корона вирусом се брзо увећао након што се укинула социјална дистанце крајем септембра, па је постигнут рекорд у броју оболелих за 24 сата у четвртак и износио је око 16.300.

У Холандији је ревакцинисано око 85 одсто пунолетних грађана, а бустер дозе су засад одобрене само малој групи људи – имунокомпромитованим особама и људима старијим од 80 година.
Прошлог месеца је око 55 одсто пацијената у холандским болницама и око 70 одсто на интензивној нези било невакцинисано или делимично вакцинисано, показали су подаци Холандског института за здравље.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs