Акција Еколошког покрета Оџаци у оквиру пројекта “Пратим ЈА”

ekološki projekat

У оквиру пројекта “Праћење јавне управе ка бољем управљању на локалу-Пратим ЈА” који је настао у децембру 2020. године, у организацији Центра за европске политике, Центра за равномерни регионални развој, Националне коалиције за децентрализацију и Еколошког центра Станиште, Еколошки покрет Оџаци одржао је трећу по реду уличну акцију са циљем бољег упознавања грађана са поменутим пројектом.

У току акције, активисти су заинтересованим грађанима нудили на попуњавање анкету, као и флајере који су пружали објашњење о начину попуњавања онлине анкете, путем које грађани могу да искажу своја искуства и мишљење везано за рад локалне самоуправе.

Циљ овог пројекта је јачање и опремање локалних организација цивилног друштва методолошким алатима, знањем и вештинама за праћење реформе јавне управе на локалном нивоу. Пројекат је финансиран од стране Делегације Европске уније у Републици Србији, уз суфинансирање Министарства за људска и мањинска права и друштвени дијалог, а учешће у пројекту је узело 40 организација цивилног друштва. Мониторинг реформе јавне управе ће бити спроведен у 17 локалних самоуправа, од којих су 12 из централне Србије, 4 из Војводине и Града Београда.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs