Александар Танурџић победник сомборског књижевног конкурса за младе ауторе

Knjige

Према резултатима конкурса који су расписали Сомборски књижевни фестивал и Градска библиотека „Карло Бијелицки“ за другу књигу аутора до 35 година, у конкуренцији од 22 пристигла рукописа, издвојила су се три која су по оцени жирија најквалитетнија. Жири у саставу Тамара Бабић, Бранислав Живановић и Драган Бабић издвојио је „Сан сивог вука“ Антонија Ранђеловића, „Осма“ Александра Танурџића и „Визуелни цитати света“ Катарине Пантовић. Одлучено је да се награди рукопис „Осма“ и аутор Александар Танурџић.

Награда се састоји од дипломе и штампања овог рукописа и биће свечано додељена током Сомборског књижевног фестивала 2022. године.

Награђени рукопис је, према образложењу жирија, сачињен од прича које проблематизују егзистенцијалне страхове и стрепње јунака махом млађе генерације и које, због тога, расту у парадигме овог нараштаја и представе које показују његове домете и задршке. Посебно се истиче упечатљивост протагониста ових кратких прича.

Аутор Александар Танурџић рођен је 1988. у Сомбору. Основне и мастер студије завршио је на Филозофском факултету у Новом Саду. Своје приче објављивао је у часописима „Раванград“ и „Звона и нари“, а иза себе има и један објављени роман из 2020. године под називом „Уста ми пуна вишања“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs