Амбасадорка Северне Македоније посетила Сомбор

Ambasadorka

У згради Градске управе Сомбор, заменица градоначелника, Лјиљана Тица, данас је уприличила свечани пријем за амбасадорку Републике Северне Македоније њ.е. Михаелу Веселинов, представнике Удружења Македонаца ЗБО „Пела“, као и њихове стручне сараднике.

Амбасадорки су овом приликом представљени историја, као и културни и туристички потенцијали Сомбора, а учесници састанка посебно су истакли добру сарадњу локалне самоуправе са Удружењем Македонаца „Пела“.

Повод данашње посете амбасадорке Сомбору јесте одржавање „Македонске образовне недеље“ у простору Мађарске грађанске касине у Сомбору од 25. до 27. новембра, коју је организовало Удружење „Пела“, уз подршку Министарства за људска и мањинска парва и друштвени дијалог Републике Србије, Покрајинског секретаријата за образовање, прописе, управу и националне мањине/националне заједнице Владе Војводине и Града Сомбора.

Циљ пројекта је популаризација и промоција македонског језика, историје и културе, као допринос очувању македонског идентитета, мултинационалнсти и мултикултуралности ових простора.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs