Америка у стању појачане приправности: Мобилисано 8.500 војника због кризе са Русијом

Kriza

Ова вест долази након упозорења САД-а да је потенцијална руска инвазија на Украјину неизбежна.
Око 8.500 америчких војника стављено је у стање појачане приправности због могућег слања у Источну Европу због гомилања руских трупа у близини границе са Украјином, саопштио је портпарол Пентагона Джон Кирби.

Амерички секретар за одбрану Лојд Остин започео је припрему за распоређивање наређења по налогу предесника Джоа Бајдена.

Кирби је рекао да још увек није донета коначна одлука о распоређивању трупа. Раније данас CNN је известио да је Бајденова администрација према наводима америчких безбедносних званичника, озбиљно разматра да пошаље специјалне трупе у земље источне Европе услед све компликованије ситуације око Украјине и чињенице да Русија гомила војску крај украјинских граница.

Бајден са својим најближим сарадницима разматра опције о повећању броја америчких трупа на Балтику и у Источној Европи.

Ова вест долази након упозорења САД-а да је потенцијална руска инвазија на Украјину неизбежна.
Стеј департмент је у недељу саопштио да је смањио број запослених у америчкој амбасади у Кијеву, наводно из мера предострожности, пише CNN.

Очекује се да ће данас поподне по локалном времену Бајден одржати састанак са европским званичницима, а Бела кућа је овај састанак означила као део консултација и координације Бајденове администрације са европским савезницима као одговор на јачање руске војске у близини границе са Украјином.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs