Амерички војни авион директно летео ка“Erbasu A330”и угрозио животе путника

Avion

Путнички авион “Еrbas А330”, који је летео из Тел Авива у Москву, био је приморан да избегне амерички извиђачки авион “Боинг РЦ-135 Ривет Джоинт” изнад Црног мора. Према информацијама портала “Флајтрадар24” и “Радарбокс” који прате летове авијације, инцидент се догодио 3. децембра ујутру.

Ради безбедног мимоилажења са америчким авионом, пилоти путничког авиона били су приморани да спусте висину. Медији наводе да војни авион није одговарао на вишеструке позиве диспечера и није контактирао контролу летења у чијој је зони одговорности био у том моменту.
Пре тога је портал “ПлејнРадар” саопштио да је авион америчког Ратног ваздухопловства, који је учествовао у инциденту, имао кодну ознаку ОЛИВЕW92, те да је полетео из базе на Криту. Касније, док је летео око руске границе, ознака је промењена у ХОМЕР59.

Ово није први пут да су амерички авиони примећени изнад Црног мора. Јуче су руски ловци Су-27 и Су-30 испратили америчке извиђачке авионе РЦ-135 и ЦЛ “Артемис”. Стране летелице су биле приморане да се врате назад, те нарушавање државне границе није дозвољено.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs