Ана Брнабић данас у посети Дубаију

Ana Brnabić

Председница Владе Србије Ана Брнабић боравиће данас у Дубаију, где ће се састати са шеиком Мактумом бин Мухамедом Ал Мактумом, који је потпредседник Владе, министар финансија Уједињених Арапских Емирата (УАЕ) и заменик владара Дубаија, најављено је из Владе.

Током посете, премијерка ће потписати Меморандум о разумевању о размени искустава о развоју и модернизацији Владе, који представља важан искорак у блиским билатералним односима Србије и УАЕ.

У саопштењу објављеном на сајту Владе наводи се да обе државе виде иновације као један од стратешких приоритета, док потписивање Меморандума предвиђа партнерске пројекте из области вештачке интелигенције, еУправе, дигиталне економије, креативних индустрија и науке.

Брнабић ће разговарати са званичницима УАЕ о даљој сарадњи, као и о искуствима након Светске изложбе у Дубаију „Еxпо Дубаи“.

Током посете, планирани су сусрети са министром за кабинетске послове Мухамедом бин Абдуалхом Ал Каркавијем, државном министарком за развој Владе Ухуд Халфан Ал Руми и државним министром за вештачку интелигенцију и дигиталну економију Омаром бин Султаном Ал Улама.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs