Ана Брнабић од премијера Аустралије тражила људски и достојанствен третман за Новака

Ana Brnabić

Председница Владе Републике Србије са аустралијским колегом разменила све информације о тренутној ситуацији.

Председница Владе Републике Србије Ана Брнабић разговарала је вечерас у касним сатима са премијером Аустралије Скотом Морисоном.

У телефонском разговору, Брнабић и Морисон разменили су све информације о тренутној ситуацији у вези са најбољим тенисером света Новаком Ђоковићем, коме је аустралијски суд јутрос по нашем времену одобрио улазак у ту земљу.

Брнабић је затражила да Новак Ђоковић има фер третман од стране аустралијских власти, као и да се поштују сва његова права. Председница владе посебно је истакла важност услова за тренирање и физичку припрему за предстојеће такмичење, с обзиром на то да Новаку Ђоковићу претходних дана није било дозвољено да тренира, а турнир у Мелбурну почиње овог викенда.

Премијерка Брнабић такође је замолила Морисона да буду у директном контакту у наредним данима и да све информације Влада Србије и Влада Аустралије размењују директно. Премијер Морисон је овај предлог прихватио, а постигнут је и договор да два премијера разговарају поново у наредним данима. Брнабић је замолила свог аустралијског колегу да учини све што је у његовој моћи, како би Новак Ђоковић имао људски и достојанствен третман у Аустралији, све време трајања његовог боравка.
Председница Владе апострофирала је да је Република Србија у потпуности спремна да пружи све гаранције Аустралији, уколико су оне потребне.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије