Апатинац Милан Зулић на новој светској турнеји

Zulic
Мултимедијални уметник из Апатина, Милан Зулић, иако ненаметљиво, годинама уназад осваја срца публике широм света. Пре нешто више од годину дана преселио се у Швајцарску, где тренутно ствара и излаже своје радове на готово свим континентима.
– Мени се све ове изложбе и градови дешавају по природи ствари, све је ово природан ток мог пута којим се крећем и на којем видим бесконачне могућности креативног изражавања у свему што ме окружује. Изложба у Њујорку је данас. Биће приказана на чувеном Менхетну и то је трећи пут да се моји радови појављују тамо, сазнајемо од Зулића.
Када је Њујорк у питању, већ за непуних месец дана радови нашег сјајног уметника биће приказани и на изложби The Nomadic Contemporary, а после изложби у Барселони, Београду, Келну, Куби и Њујорку, чекају га изложбе у Марсељу, Мајамију, Буенос Аиресу, Венецуели, Колумбији, Новом Зеланду, Холандији, а ту је и Рим на ком се појављује са својим радом под називом “Вал”, који ће премијерно бити приказан на уметничком догађају “Rome Art Week”. Такође, Милана Зулића 29. октобра очекују три изложбе на Кипру и једна у Милану 14. новембра.

– Због тренутне епидемиолошке ситуације, галерије не обезбеђују пут и смештај селектованим уметницима, али ми то у сваком случају оставља више простора за стварање нових дела, скромно је рекао Зулић, који следеће године обележава значајан јубилеј, пуних тридесет година од прве изложбе. Ми му од срца честитамо и желимо му још много успеха у његовој уметничкој каријери.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови: