Апатински Дом здравља добио два нова возила од Покрајинске владе

Mirović dodela vozila

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас кључеве 32 нова санитетска, дијализна и путничка возила за патронажу, са пратећом медицинском опремом, представницима здравствених установа у Војводини, чију набавку је са 100 милиона динара финансирала Покрајинска влада.

Санитетска возила добиле су oпште болнице у Зрењанину и Врбасу и домови здравља у Кањижи, Ади, Новом Бечеју, Србобрану, Апатину, Малом Иђошу, Сремској Митровици, Сечњу, Ковину и Пећинцима.

Возила за превоз пацијената на дијализу добили су домови здравља у Чоки, Бачкој Тополи, Врбасу, Беочину, Тителу, Пландишту и Алибунару, док су путничка возила обезбеђена за домове здравља у Шиду, Апатину, Сомбору, Оџацима, Ковину, Новом Бечеју, Руми, Новом Кнежевцу, Житишту, Алибунару, Белој Цркви, Иригу и Опову.

  • Данас ће 32 нова возила кренути пут домова здравља и болница широм Војводине и омогућити, поред лакшег транспорта пацијената, бржи и ефикаснији рад и већу сигурност свима који пружају помоћ онима којима је потребна, рекао је председник Мировић.

Покрајинска влада је, према Мировићевим речима, од 2016. године обезбедила више од 90 нових возила за здравствени систем Војводине, чиме је, уз друга значајна улагања већа од 12 милијарди динара, знатно унапредила здравствени систем.

Председник је истакао да је Покрајинска влада обновила низ клиника Клиничког центра Војводине, а да су у току радови на изградњи блокова Б и Ц Клиничког центра, као и на реконструкцији болнице у Кикинди.

  • Заједно са државом наставићемо да радимо на унапређењу нашег здравственог система и на реконструкцији других болница које су приоритетне – у Суботици и Сомбору, изјавио је Мировић.
  • У историји здравства Војводине није забележено да једна Покрајинска влада већ четврту годину заредом додељује оволики број нових возила здравственим установама, што је веома значајно, како за запослене, тако и за све оне којима је потребна здравствена помоћ, рекао је директор Дома здравља Оџаци Душан Божанић.

Догађају је присуствовао и потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије