Апатински кајакаши успешни на Мајском купу и Купу Србије

Kajak

Кајакаши из апатинског клуба „Панонија“ су остварили завидне резултате учешћем на Мајском купу у Новом Саду и Купу Србије у Београду претходних дана.

Мајски куп, традиционално се одржава на Шодрошу, у организацији КК „Лиман“, а и ове године окупио је велики број кајакаша. Учествовало је преко 250 кајакаша из двадесетак клубова из Србије и земаља региона, а такмичари су били подељени у неколико категорија: пионири, кадети, јуниори и сениори. Такмичили су се у дисциплини кајака, кануа једноседа, двоседа и четвороседа, а стазе су биле 200, 1000 и 2000 метара дуге. Апатинска кајакашица Соња Уртајл остварила је најбољи резултат међу апатинским спортистима, освојивши прво место у трци на 200м К1, а Ања Ковачевић освојила је друго место на 200м у двоседу. Дајана Уртајл у Апатин се вратила као друга у трци на 200м К1 и као трећа у трци на 1000м. Марко Ковачевић био је шести у трци на 200м, у једноседу, а на даље такмичење није се пласирао Александар Лончар.

Куп Србије, одржан на Савском језеру, на Ади Циганлији, окупио је 130 кајакаша који су веслали у 87 трка, на 200, 500 и 1000 метара, а такмичили су се учесници свих узрасних категорија. И овде је Соња Уртајл однела убедљиво најбоље резултате, где је у трци К1 на 200м стигла друга. Дајана Уртајл је у истој трци била четврта, а у тркама на 500 и 1000 метара осма. Ања Ковачевић осма је стигла у трци на 1000 метара. Од мушкараца, једино је Марко Ковачевић остварио пласман, у трци К1 на 200м био је четврти.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије