АПАТИН: Милион динара за пошумљавање од Министарства за заштиту животне средине

На основу конкура за доделу средстава за суфинансирање реализације пројекта пошумљавања у циљу заштите и очувања предеоног диверзитета и повећања пошумљености Републике Србије, које је почетком фебруара расписало Министарство за заштиту животне средине, општини Апатин су одобрена средства у висини од 1.033.200,00 динара.

Испред општине Апатин, уговор са Министарством заштите животне средине, потписао је заменик председнице општине Апатин Радован Ђукић.

Очување природе није само задатак локалне самоуправе, већ пре свега обавеза. Захваљујем се министарки Ирени Вујовић и њеном тиму који су препознали наше потребе овим конкурсом. Општина Апатин је окружена природним лепотама Горњег Подунавља и на нама је да се према природи односимо одговорно. То је само један од разлога зашто ћемо се трудити да и у годинама које су пред нама наставимо са пошумљавањем наше општине и надам се да ћемо и у будућности имати подршку министарства у томе, рекао је Ђукић

Укупна средства за реализацију пројекта иносе 1.476.000,00 динара, те ће поред добијених средстава од Министарства, општина учествовати са 442.800,00 динара.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије