Апатин: Позив физичким лицима да изврше категоризацију угоститељских објеката у којима пружају услуге смештаја

Obaveštenje

Законом о угоститељству прописана је обавеза угоститеља који пружа услуге смештаја у објектима домаће радиности (кућа, апартман и соба) и објектима сеоског туристичког домаћинства, да изврши категоризацију тих објеката. Захтев за категоризацију се подноси преко еТуристе.
Са тим у вези општина Апатин позива сва физичка лица која услуге смештаја пружају на начин супротан наведеном закону, да се у што краћем року обрате јединици локалне самоуправе и поднесу захтев за категоризацију угоститељског објекта за смештај (кућа, апартман, соба или сеоско туристичко домаћинство).
По добијању решења о категоризацији угоститељски објекат и угоститељ ће бити евидентирани у систем еТуристе, на који начин ће, у складу са позитивним прописима, моћи да наставе са пружањем угоститељских услуга смештаја на законит начин.
Физичко лице у наведеним категорисаним објектима угоститељске услуге може да пружа непосредно или преко посредника, који може бити само правно лице или предузетник. У случају посредовања физичко лице и посредник закључују међусобни уговор који се ради евидентирања доставља органу јединице локалне самоуправе.
У супротном, на основу члана 92. став 1. тачка 9 физичко лице је прекршајно одговорно, а казне се крећу у распону од 150.000 до 350.000 динара.
За све додатне информације и пружање стручне помоћи физичка лица могу се обратити и Мирославу Радмановићу путем маила апр@соапатин.орг или на телефон 065/2526036.
Такође, могу се обратити и Министарству туризма и омладине путем маила turizam@mto.gov.rs или eturista@mto.gov.rs као и на телефоне 011/3149670 и 011/3139671.
Допис министра Хусеина Мемића можете преузети ОВДЕ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.