Апатин: Предавања на тему репродуктивног здравља за девојчице осмих разреда

Predavanje Apatin

Комисија за родну равноправност општине Апатин у наредном периоду организоваће низ предавања за ученице осмих разреда са територије општине. На пројекту који се зове „На кафи са…“ девојчице осмих разреда биће упознате са гинекологом који ће им представити разне аспекте репродуктивног здравља. Предавања ће се одржавати наредних месец дана, у библиотеци Основне школе „Жарко Зрењанин“, док ће по насељеним местима општине Апатин, деца бити накнадно упозната са простором од својих наставника, где ће предавања вршити др Татјана Угарковић Тришић.

„Општина Апатин је у сарадњи са Покрајинским заводом за равноправност полова упутила иницијативу ка основним школама да се организују предавања на тему репродуктивног здравља за девојчице у узрасту од 14 и 15 година, а цео пројекат се одвија у склопу кампање 16 дана активизма против насиља над женама“, рекао је заменик председнице општине Апатин Радован Ђукић.

„Циљ едукације је подизање свести о поменутој теми код адолесценткиња, ослобађање од предрасуда и табу тема које оне имају у фази пубертета, а које су веома значајне за њихов будући друштвени и социјални развој. Важно је да их на време едукујемо како да сачувају своје репродуктивно здравље, укажемо на проблеме са којима могу да се сретну, али исто тако и да понудимо начине и решења да до тих проблема и последица не долази. Желимо да их мотивишемо да разговарају о овим темама са родитељима, пријатељима и да када је неопходно потраже стручну помоћ. Да науче да брину о себи и свом здрављу, а испред свега схвате да себе воле и поштују“, рекла је председница Савета за родну равноправност општине Апатин Наташа Ћурчић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs