Апатин: Преко 2.000 ревакцинисаних грађана

Ситуација са вирусом Ковид 19 ових се дана драматизује у целом свету, па тако и у Србији. Каква је тренутна епидемиолошка ситуација у нашој општини, сазнали смо од помоћнице директора Дома здравља Апатин, Бранке Бајић.

  • Пораста броја пацијената који се јављају свакодневно на преглед, па тако и заражених, има, али немамо наглих бројева пораста. Тренутно се број оних који се јављају на преглед креће од 15 до 17, а позитивних након прегледа 5 до 8. Данас општина Апатин има 83 позитивна на поменути вирус, што је за 8 више у односу на претходну недељу, каже Бранка Бајић.

Помоћница директора Дома здравља Апатин нам је рекла и да имунизација тече по плану, те да је број ревакцинисаних грађана сада 2120.

  • Вакцинација и даље протиче како треба. Наши суграђани су се вакцинисали у највећој мери са кинеском Sinofarm вакцином, а мањим делом са Astra Zeneca и Pfizer. Чекамо још увек на руску вакцину и спискове наших суграђана који су се за њу пријавили, те са надам да ће у скорије време и то почети, рекла је Бајић.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.