Апатин: Потписани уговори са 90 корисника Јавног конкурса за енергетску санацију

Apatin - ugovori

У Великој сали Скупштине општине Апатин уприличено је потписивање уговора између локалне самоуправе и 90 лица, који су на основу Конкурса остварили право на суфинансирање мера енергетске санације породичних кућа, станова и стамбених зграда које се односе на унапређење термичког омотача, термотехничких инсталација и уградње соларних колектора за припрему потрошне топле воде.

Конкурс за замену столарије у циљу унапређења енергетске ефикасности домаћинстава се спроводио и у 2021. години, с тим да су средства ове године дупло већа у односу на претходну.

Општина Апатин је 5 милиона динара за реализацију овог Конкурса добила од Министарства рударства и енергетике, а исто толико је издвојено и из буџета општине.

За реализацију пројекта енергетске санације се пријавило 191 грађанин, а 10 милиона динара је распоређено на 90 крајњих корисника.

Општина Апатин је ове године од истог Министарства добила 5 милиона динара за уградњу соларних панела и тај Конкурс је реализован, а оно што предстоји до краја године је расписивање конкурса за спровођење мера смањења загађења ваздуха пореклом из индивидуалних извора.

„Укупан буџет за овај конкурс биће 6 милиона динара, од којих је 5 милиона општина добила од Министарства за заштиту животне средине“, рекао је помоћник председнице општине за комуналну област и рурални развој Томислав Силађи.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs