АПВ: За област привреде и предузетништва 198 милиона динара

Председник Покрајинске владе, Игор Мировић, уручио је уговоре о додели бесповратних средстава микро и малим привредним друштвима и предузетницима за субвенционисање трошкова набавке машина и друге опреме и за набавку репроматеријала, укупне вредности 198 милиона динара.

  • На овај начин желимо да увећамо укупан привредни раст и развој предузетништва започињањем нових производних циклуса, казао је Мировић.

Он је оценио да су, упркос тешкој години која је иза нас, многе привредне гране попут индустрије, пољопривреде, малих и средњих предузећа, успеле да одрже привредне активности у највећој могућој мери, те да је то учињено пре свега великом одговорношћу и залагањем наших предузетника.

  • Због свега тога дугујемо им захвалност јер су поред здравствених радника, управо привреда и предузетништво изнели велики терет опстанка наше државе и друштва и зато је Покрајинска влада издвојила ова значајна средства како би се очувало пословање и сва радна места, рекао је Мировић.

Председник је нагласио да је у протеклих пет година отворено више од 65.000 нових радних места у Војводини.

  • Тај резултат постигли смо заједничким радом Владе Републике Србије, Покрајинске владе и локалних самоуправа, што доприноси знатном расту прихода у буџету, казао је председник Мировић.

Покрајински секретар за привреду и туризам, Ненад Иванишевић, казао је да је захваљујући раду Покрајинске владе буџет ресорног секретаријата 66 одсто већи него претходни и да зато данас може много боље да одговори на захтеве привреде.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије