Апелациони суд укинуо пресуду за убиство из 1994, наложено поновно суђење

Апелациони суд

Апелациони суд у Београду укинуо је првостепену пресуду којом је Предраг Петровић осуђен на казну затвора од 12 година, за убиство Милибора Петровића у јуну 1994. године, и наложио првостепеном суду да му поново суди.

Петровићу је притвор продужен до наредне одлуке првостепеног суда, објављено је на сајту Апелационог суда у Београду.

По налажењу Апелационог суда, изрека пресуде је противречна датим разлозима, док су у погледу чињеница које су предмет доказивања у обраложењу првостепене пресуде изостали разлози, а разлози који су дати су нејасни и међусобно противречни, због чега је и чињенично стање остало погрешно и непотпуно утврђено, због чега је пресуда укинута.

Првостепеном пресудом, Петровић је осуђен на казну затвора коју је тужилаштво и предложило у својој завршној речи, односно казну затвора од 12 година.

Петровић је био у бекству скоро 27 година, те да је тек прошле године изручен из Италије. Он се терети да је у јуну 1994. године у Београду убио Милибора Петровића, а после тога све време био у бекству и скривао се у Италији.

Оптужени је приликом изношења одбране негирао да је починио то кривично дело и тврдио је да није пуцао у Петровића, да није имао оружје и да тада није био у земљи.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs