Апел МУП-а возачима мотоцикала

Из Министарства унутрашњих послова апелују на возаче мотоцикала да поштују саобраћајне прописе, нарочито ограничење брзине, да користе заштитну кацигу, као и остале елементе заштите, како би сачували своје и туђе животе. Такође, апелују и на возаче других моторних возила да обрате пажњу на мотоциклисте приликом предузимања радњи у саобраћају, а нарочито приликом скретања и укључивања у саобраћај.

Далибор Јовановић из Управе саобраћајне полиције је истакао да је број погинулих возача мотоцикала у јулу ове године највећи у последњих пет година.

„У последња три дана у саобраћајним незгодама у Србији погинула су четири возача мотоцикала. Од почетка јула ове године укупно је настрадало 11 мотоциклиста, од којих четири возача нису користили заштитну кацигу. Анализе показују да је у саобраћајним незгодама са страдалим мотоциклистима најчешћи узрок био губитак контроле над мотоциклом услед неприлагођене брзине“, нагласио је Јовановић.

У првих шест месеци ове године возачи мотоцикала учествовали су у 690 саобраћајних незгода, од којих су они изазвали 301. Кад је реч о саобраћајним незгодама са погинулим лицима, од 22 саобраћајне незгоде, возачи мотоцикала изазвали су 12.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије