„Арт окупација“ заказана за 18. септембар у Сомбору

У својој намери да промовише савремену уметност и подржи младе уметнике и ствараоце, Kултурни центар „Лаза Kостић“ Сомбор покренуо је 2017. године Уметнички фестивал студената „Арт окупација“.

Овогодишње издање фестивала одржаће се 18. 9. 2021. и у склопу уметничког програма окупиће  студенте завршних година уметничких академија – сликаре, редитеље, драмске уметнике, музичаре и оперске певаче.

Студенти ће, тог дана, “окупирати” Сомбор уметношћу, односно изведбама у јавним просторима – представама, концертима, и ликовним перформансима.

Поред богатог програма намењеног публици, организују се програми за учеснике фестивала – едукације које воде афирмисани ствараоци из земље и региона, као и излети и дружења, а све са циљем да се млади уметници упознају, повежу и изграде основ за будуће пројекте.

Поред студената из региона, на претходним фестивалима учествовали су студенти уметничких академија из Мађарске и Немачке.

Овогодишња “Арт окупација” биће одржана на Тргу Светог Ђорђа и у Атријуму Градске куће у Сомбору, у термину од 17 до 23 часа, и у уквиру ње Сомбору ће се представити студенти Академије уметности у Новом Саду с Музичког и Ликовног департмана, као и студенти Факултета музичке уметности у Београду.

Аутор и иницијатор Фестивала “Арт окупација” је Михајло Несторовић, глумац и Управник Позоришта младих Нови Сад.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије