Астра Зенека најављује нови лек против ковида-19

lekovi

Експериментални лек компаније Астра Зенека, коктел антитела против корона вируса, успешно спречава тешке форме инфекције и смртни исход код хоспитализованих пацијената, показали су резултати студије у завршној фази, саопштено је данас из ове британске компаније.

Лек назван АЗД7442, смањује ризик од развијања тешких форми инфекције и смртног исхода код 50 одсто пацијената са симптомима ковида-19 на седам дана или краће, преноси Ројтерс.

  • Рана интервенција антителима може значајно да умањи прогресију тешких форми болести, уз континуирану заштиту дужу од шест месеци, потврдио је Мене Пангалос, извршни потпредседник за биофармацеутику, истраживања и развој у компанији Астра Зенека и додао да ће компанија пружити на увид надлежним инстуитуцијама све податке.

Астра Зенека такође развија коктел лекова за терапију оболелих који немају довољно јак имунолошки одговор, а вакцинисани су против корона вируса, а прошле недеље је поднела захтев за хитну употребу америчком регулаторном телу за храну и лекове.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије