Ашанин: „Три особе повређене у пуцњави у Младеновцу оперисане и у стабилном су стању.“

Ašanin

Директор Универзитетског клиничког центра Србије Милика Ашанин изјавио је да су троје од седморо жртава напада масовног убице у околини Младеновца оперисани у том центру и да је њихово стање стабилно.

„Ми смо примили девет пацијената. Од њих је седморо већ оперисано и могу да кажем добре вести да су њих троје – пацијенткиња 2003.годиште, која је имала тешку повреду ноге и подлактице и коју су оперисали ортопеди, пацијент 2006. годиште који је имао тежак прелом натколенице и повреду артерије, којег су оперисали ортопеди и васкуларци и пацијент који је имао тешку урогениталну повреду, а оперисали су га уролози, потпуно стабилно, они су се већ пробудили и већ су екстубирани“, рекао је Ашанин Тањугу.

Што се осталих пацијената тиче, Ашанин је рекао да су двоје у јако критичном стању.

„Једна пацијенткиња са повредом главе и ока и једна пацијенткиња са тешким повредама стомака, јетре, десног бубрега и трансверзалног колена“, навео је Ашанин.

Што се тиче ученика и наставнице из ОШ „Владислав Рибникар“ који су примљени у среду, Ашанин каже да су добро.

„Двоје ученика и наставница су сасвим стабилно, чак се о једном размишља да се за дан, два пусти кући. Наставница је добро и стабилно али ће морати да се уради једна интервенција ортопеда микрохирурга шаке. Што се тиче најтежег пацијента, ученика који је још увек у тешком стању, данас смо урадили нека контролна снимања магнетном резонанцом и задовољни смо тим налазом и и даље помно пратимо његово стање“, рекао је Ашанин.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs