Балкан спа самит од 10. до 12. октобра у Београду

Spa

Један од највећих пословно стручних догађаја у региону посвећен здравственом туризму и новим методама у превенцији, лечењу и рехабилитацији у бањама Балкана – Балкан спа самит, биће одржан у Београду од 10. до 12. октобра.

Земље Балкана имају веома јаку заједничку традицију и културу бања и климатских места. Више од два века бањски лекари на Балкану испитују благотворно дејство природног лековитог фактора на људски организам, да би данас имали бањску медицину којом се оправдано могу поносити.

Ове земље су, с друге стране, одувек биле политички и географски блиско повезане. Балкан се вековима уназад сврстава у део Европе чији народи деле готово истоветне етничке карактеристике, од гастрономије преко музике и језика до обичаја. Балкан је издашно награђен природним ресурсима и атракцијама, у већини случајева недовољно искоришћеним.

Сваки народ на Балкану сматра да живи у најлепшој и природом најбогатијој земљи и тако чини велику грешку – сви смо поносни на неискоришћени потенцијал који поседујемо, наводи се у најави овог значајног догађаја.

Организатор Балкан спа самита је Удружење бања Србије, а покровитељ Влада Републике Србије – Министарство за туризам и омладину. Стратешки партнер овогодишњег Самита је Туристичка организација Србије.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.