Бајденов саветник: Кина је упозорена на последице ако помогне Русији

Amerika Kina

Америчке власти упозориле су Пекинг да ће бити последица ако Кина покуша да помогне Русији да надокнади губитке од западних санкција, изјавио је данас саветник америчког председника за националну безбедност Џејк Саливен.

“Пажљиво пратимо у којој мери Кина заправо пружа материјалну и економску подршку Русији. Пренели смо Пекингу да нећемо толерисати нити дозволити било којој земљи да покуша да надокнади Русији њене економске губитке од западних санкција”, рекао је Саливен у интервјуу за Си-Ен-Ен и додао да би то имало последице по Кину.

Истовремено, он је одбио да одговори на питање да ли су САД спремне да уведу ограничења Пекингу ако покуша да помогне Русији да надокнади економске и финансијске губитке од санкција које су увеле САД и њихови савезници, пренео је Спутњик.

Саливен је, такође, напоменуо да америчка војска не учествује у борбеним дејствима на територији Украјине и да неће бити упућена у ту земљу.

“Америчка војска неће учествовати у операцијама у Украјини. Она сада није тамо, али ми ћемо заштитити сваки педаљ територије НАТО”, истакао је он.

Раније је портпарол кинеског министарства спољних послова Џо Лиђијан изјавио да ће Кина заштитити своје компаније и људе који су се нашли под претњом америчких санкција због трговине са Русијом.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs