Бајденов син и брат позвани да сведоче пред одбором Представничког дома

Bajden

Надзорни одбор Представничког дома позвао је Хантера и Џејмса Бајдена, сина и брата америчког председника Џозефа Бајдена, да сведоче пред тим телом.

Позив Бајденовима је упућен у тренутку док републиканци у Представничком дому настављају да истражују да ли је председник починио прекршај у вези са пословима своје породице у иностранству, што отвара могућност за и покретање процеса за опозив, преноси Си-Ен-Ен.

Комисија коју предводе републиканци такође је саопштила да је позвала пословног сарадника породице Бајден, Роба Вокера и затражила да добровољно сведочи, као и друге појединце укључујући Сару Бајден, жену Џејмса Бајдена, Хали Бајден, удовицу председниковог најстаријег сина, Бо Бајден са којим је Хантер Бајден био у романтичној вези и Тони Бобулински, још једног пословног сарадника америчког председника.

Хантер Бајден требало би да се појави пред надзорним одбором Представничког дома 13. децембра, Џејмс Бајден 6. децембра, а Роб Вокер 29. новембра.

У позивним писмима у којима се тражи добровољна сарадња од чланова породице Бајден, а која су потписали председавајући надзорног одбора Џејмс Комер и председавајући одбора за правосуђе Представничког дома Џим Џордан наводи се да су комитети идентификовали позване као лица која поседују информације релевантне за њихову истрагу и траже сведочење у вези са овим и другим сродним темама које су релевантне за истрагу.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs