Бајден Зеленском најавио нове испоруке оружја Украјини

Zelenski

Украјински председник Володимир Зеленски каже да је наставио стални дијалог с америчким председником Џозефом Бајденом, те да су у данашњем телефонском разговору размотрили руске ратне злочине и додатни пакет помоћи његовој земљи.

„Размотрили смо руске ратне злочине и разговарали о додатном пакету одбрамбене помоћи као и о евентуалној макро-финансијској помоћи. Сложили смо се да се појачају санкције“, написао је Зеленски на Твитеру поводом телефонског разговора са америчким лидером.

Бајден најавио нове испоруке оружја Украјини

Администрација америчког председника Џозефа Бајдена најавила је данас да ће обезбедити још 800 милиона долара војне помоћи Украјини.

САД су од почетка сукоба у Украјини издвојиле више од 2,5 милијарде долара помоћи Украјини, када се томе прикључи и најновији пакет који укључује артиљеријске системе, артиљеријску муницију и оклопне транспортере, наводи се у саопштењу Бајдена објављеном после телефонског разговора са украјинским председником Володимиром Зеленским, преноси Ројтерс.

Нови пакет безбедносне помоћи биће финансиран активацијом посебног председничког овлашћења да користи државна средстава или одобрава испоруке роба и услуга из америчких резерви без одобрења Конгреса као одговор на хитне ситуације.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs