Бајден неће помиловати Хантера: Председник САД игнорисао питања о сину, па напустио салу за медије

Bajden

Џо Бајден неће помиловати свог сина Хантера, инсистирала је Бела кућа у петак након што је председник игнорисао питање о томе, а затим изашао из сале за медије и затворио врата за собом.

Секретарица за штампу Беле куће Карин Жан Пјер касније је појаснила да председник неће повући такав потез – понављајући одговор који је дала у јулу када су је питали о томе.

„Већ сам одговарала на ово питање и била сам врло јасна. Одговор је не“, рекла је она на свом дневном брифингу за новинаре.

Хантер Бајден суочава се с три савезне оптужбе и 25 година затвора због оптужби везаних за куповину оружја.

Председник је, након што је у Белој кући дао примедбе на штрајк произвођача аутомобила, изашао из собе док су новинари постављали питање да ли би искористио своја председничка овлашћења да помогне свом сину и помилује га.Хантеров адвокат рекао је за АБЦ да се Министарство правде повиновало политичком притиску републиканаца у Конгресу када је оптужило млађег Бајдена за три казнена дела због лажи о својој овисности о креку када је купио оружје 2018. године.

Председников син се сада суочава са максимално 25 година затвора, али његов адвокат је инсистирао да ће случај бити одбачен пре него што Хантеру буде суђено.

Иначе, у оптужбама, две тачке оптужују Хантера Бајдена да је испунио образац у којем је назначио да није користио илегалне дроге када је купио револвер у октобру 2018. Трећа тачка наводи да је поседовао ватрено оружје док је користио наркотик.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs