Бајден са председником Представничког дома Конгреса: Продуктивни разговори о висини савезног дуга

Bajden

Амерички председник Џозеф Бајден саопштио је да је водио неколико продуктивних разговора са председником Представничког дома Кевином Макартијем у покушају да постигну договор о подизању горње границе задуживања САД, додајући да ће преговарачи наставити разговоре током дана.

Бајден је данас у обраћању у Белој кући саопштио да се републиканци залажу за оштре резове чиме би се продужило време чекања на захтеве за социјално осигурање и смањио број наставника, припадника полиције и агената граничних патрола, преноси Ројтерс.

„Нећу пристати на то. Једини начин да се крене напред је двопартијски споразум и верујем да ће доћи до споразума који нам омогућава да идемо напред и заштитимо вредне Американце ове земље”, рекао је амерички председник.

Бајден је саопштио и да су преговори са Макартијем „о обрисима како ће буџет изгледати, а не о неизвршењу обавеза”.

Портпаролка Беле куће Карин Жан-Пјер саопштила је раније да разговори дају резултате.

Наводи се да су се Бајден и Макарти данас приближавали споразуму о подизању горње границе дуга земље од 31,4 билиона долара.

Преговори о горњој граници дуга директно су повезани са већ познатим проблемом – републиканци предвођени Мекартијем настоје да смање потрошњу федералне владе, док Бајден и демократе то не желе.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs