Без гужве на Хоргошу за путничке аутомобиле

На граничном прелазу Хоргош од јутрос нема већих гужви за путнички саобраћај, задржавања на граници нису дужа од двадесетак минута, док камиони чекају и по више десетина сати како би напустили Србију.

Аутомобили који улазе у Србију из правца Србије чекају и мање од 10 минута, док они који напуштају Србију на Хоргошу чекају нешто дуже, а формира се дужа колона у међупростору, односно пред сам улазак на територију Мађарске.

Возачи камиона који у скорије време пристигну на Хоргош вероватно неће моћи до краја дана да изађу из земље, а камионска колона дугачка је преко четири километра.

Посебан опрез возачима камиона препоручује се због најављених високих температура, а иста је препорука и за путнике у аутомобилима и аутобусима.

Гужви нема ни на осталим граничним прелазима између Србије и Мађарске, а у случају формирања већих колона на Хоргошу, саветује се коришћење алтернативних граничних прелаза Бајмок и Бачки виногради.

Гужве се на излазу из Србије према Мађарској не очекују до следећег викенда.

Иначе, само у току јучерашњег дана на Хоргошу је границу прешло више од 50 хиљада путника у 12 хиљада аутомобила и око 200 аутобуса.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.