Без обзира где живели, сви смо један народ: Министар Милићевић отворио камп за децу из региона и дијаспоре у Великом Градишту

Kamp za decu otvranje

Министар без портфеља задужен за односе са дијаспором Ђорђе Милићевић отворио је заједно са председником општине Велико Градиште Драганом Милићем културно-образовни летњи камп за децу из региона и дијаспоре.

– Ово је један од укупно 22 тематска летња кампа за младе из дијаспоре и региона које смо финансирали широм Србије, а кроз које је овог лета прошло више од 5.000 малишана. Ова иницијатива је део одлучности председника Републике и Владе Србије да подржимо наше сународнике где год они живели и да изградимо снажније везе између младих Срба из региона и дијаспоре са својом матицом – поручио је Милићевић.

Додао је да је данас овде окупљена омладина из Републике Српске, Црне Горе, Румуније, Аустрије и Италије.

– Без обзира где живели, сви ми имамо исте корене, културу, језик традицију и нашу заједничку историју. И сви смо један народ – рекао је Милићевић.

Министар је посетио велику светињу српског народа манастир Тумане недалеко од Голупца.

Јеромонах Теофил у дужем и срдачном разговору упознао је министра са историјатом и духовним значајем овог манастира који годишње посети више од милион ходочасника из целог света, саопштено је из кабинета министарства Милићевића.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs