Бела кућа: Блинкен ће ове недеље посетити Британију, Ирску, Вијетнам и Јапан

Blinken

Амерички државни секретар Ентони Блинкен боравиће у Великој Британији, Ирској, Вијетнаму и Јапану од 11. до 18. априла, саопштила је данас Бела кућа.

Блинкен ће отпутовати у Ханој, у Вијетнаму, како би унапредио кључне разговоре са вијетнамским партнерима у време прославе 10. годишњице међусобног свеобухватног партнерства, стоји у саопштењу Беле куће достављеном Тањугу.

Он ће се састати са високим вијетнамским званичницима како би разговарали о заједничкој визији повезаног, просперитетног, мирног и отпорног индо-пацифичког региона.

Амерички секретар ће затим отпутовати у Каруизаву, у Јапану, да би присуствовао састанку министара иностраних послова Г7 и разговарао са својим колегама о планирању пута напред о низу глобалних питања, укључујући наставак рата Русије против Украјине, нуклеарно разоружање и непролиферацију, храну и енергетску безбедност и унапређење афирмативне визије за слободан и отворен Индо-Пацифик, навела је Бела кућа.

Пре путовања у Азију, Блинкен ће пратити председника САД Џозефа Бајдена на путовању у Велику Британију и Ирску од 11. до 14. априла.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs