Бела кућа: Није тренутак за састанак Бајдена и Путина

Psaki

Тренутно нема планова за састанак америчког председника Џозефа Бајдена и руског председника Владимира Путина, саопштила је портпаролка Беле куће Џен Псаки, уз напомену да “сада није време за то”.

“Не планирамо њихов састанак нити телефонски позив. Председник Бајден је био веома јасан о томе. Али имамо те разговоре интерно и вагамо бројне факторе”, рекла је Псаки за CNN.

Упитана да ли би постојале околности у којима би Бајден могао да седне за исти сто са Путином, уколико руске трупе остану у Украјини, Псаки је рекла да не може то да процени.

“У овом часу они врше инвазију на суверену земљу и настављају да ескалирају сваког дана. Никада нећемо повући дипломатију са стола, али сада није време за то”, нагласила је званичница Беле куће.

Она је додала да америчка администрација “нема процену” да ли се приближава забрани увоза из Русије.

Псаки је рекла и да је то политички процес, додајући да се „понекад ти потези брзо крећу и често постоји низ фактора о којима се расправља када се такве одлуке доносе”.

Псаки није хтела директно да одговори и да ли Бајден верује да ће Русија на крају заузети Кијев, наводећи “да се та њихова тежња наставља”, наводи CNN.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије