Бесплатан вртић за децу у Оџацима

Општина Оџаци је на основу скупштинске одлуке о финансијској подршци породицама са децом преузела на себе финансирање боравка деце у вртићима у целости за сву децу ове општине, чиме су родитељима олакшали финансирање васпитања и образовања деце, пеноси РТВ.

Предшколска установа “Полетарац” из Оџака ове године има уписано 640 деце у 11 објеката на територији Општине Оџаци. До сада су право на бесплатан боравак имала деца која су уписана у припремно предшколски програм у трајању од 4 сата, деца из социјално угрожених породица, деца са сметњама у развоју, као и треће и четврто дете.

Од 4. јуна ове године одлуком Општине Оџаци сва деца која похађају ову установу имају право на бесплатан боравак.

  • Ово је сјајно за све родитеље, поготово за родитеље који имају више деце у вртићу, као што сам и ја. Сјајно је без обзира на број деце и имовинско стање породице. Биће олакшање за буџет и један рачун мање о којем мислимо током месеца, изјавила је за РТВ Слађана Манојловић Вукобратовић, родитељ.
  • Значи много, растерећење је за свачији кућни буџет и јако ће пуно значити родитељима, рекао је за исти медиј Владимир Јелача, родитељ чије дете похађа ПУ “Полетарац”.

Растом привреде све већи је број запослених родитеља, а ту се осећа потреба и за проширењем капацитета вртића у ПУ “Полетарац”

  • Пре октобра планирамо да укинемо и листу чекања за предшколску установу, захваљујући Покрајинској Влади која је за доградњу Блока Б централног објекта у Оџацима издвојила 52 милиона динара, а локална самоуправа ће суфинансирати са 10 милиона динара, рекла је Дејана Салај, заменица председника општине Оџаци .
  • Проширићемо капацитет за стотину места и надамо се да више листе чекања неће бити. Проширење капацитета и бесплатан боравак показаће да смо ми заједница која брине о деци и која жели да свако дете има право да иде у вртић и да смо заједница која зна колико је значајан рани раст и развој за децу предшколског узраста, рекла је за РТВ Јелена Селак, директорка ПУ “Полетарац” у Оџацима.

Овом одлуком Општина Оџаци годишње ће издвајати око 9 милиона динара за трошкове боравка деце у овој предшколској установи.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs