Бесплатан улаз у Војни музеј и Музеј ваздухопловства за празник

Muzej vazduhoplovstva

Министарство одбране саопштило је данас да ће Војни музеј на Калемегдану и Музеј ваздухопловства у Сурчину 15. и 16. фебруара отворити своја врата бесплатно за све посетиоце поводом Сретења – Дана државности Републике Србије.

Грађани ће у Војном музеју, од 10 до 17 часова, моћи да погледају сталну музејску поставку која приказује историјско раздобље почев од 4.000 година пре нове ере до последњих ратних дешавања током деведесетих година прошлог века.

У поставци, која броји 3.500 предмета и докумената, могу се видети примерци оружја, војне одеће, униформи, застава и одликовања. Поставка садржи и бројне фотографије и уметничка дела која сликовито приказују војну и националну историју на нашим просторима. Током празника, бесплатан улазак у један од водећих музеја авијације у свету, Музеј ваздухопловства, омогућен је од 10 до 17 часова. Посетиоцима се пружа прилика да на једном месту прошетају кроз читав век авијације, која је представљена експонатима од пионирског периода до модерног доба.

Сталну поставку чини више од 70 оригиналних домаћих и иностраних авиона, хидро-авиона, хеликоптера и једрилица. У оквиру посебних тематских изложби представљени су поједини значајни периоди ваздухопловне историје наше земље, додаје се у саопштењу, пренео је сајт Владе.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије