Бесплатно обучавање за ИТ сектор у Србији

У Београду је потписан Споразум о сарадњи Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и компаније „Семос Едукејшн“, којим ће се омогућити бесплатне онлајн обуке за незапослене са евиденције Националне службе за запошљавање и студенте.

Споразумом ће око 5 хиљада младих људи, незапослених лица и студената, имати прилику да похађају четири бесплатна онлајн програма обука у области информационо-комуникационих технологија.

„Ово је велика прилика за незапослене и младе људе, који се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање да се додатно едукују и стекну нова знања, која ће им помоћи да постану конкурентни на тржишту рада и да се лакше и брже запосле“, рекла је министарка за рад Дарија Кисић Тепавчевић.

Кисић Тепавчевић је додала да су све те активности су у складу са националним стратешким циљевима и приоритетима који су утврђени недавно усвојеном Стратегијом запошљавања од 2021. до 2026. године.

Према речима државне секретарке Министарства просвете, науке и технолошког развоја Маријане Дукић Мијатовић то министарство је посвећено дигитализацији, на свим нивоима образовања. Она је додала и да је потписани споразум веома важан јер ће унапредити едукацију студената у области ИТ сектора и на тај начин одговорити на потребе тржишта за новим радним местима, као и да ће ресорно министарство и убудуће подржавати све сличне активности. 

Александар Борисављевић, директор компаније „Семос едукејшн“ за Србију истакао је да је припремљен веома интересантан програм за све учеснике обуке, као и да ће бити покренуте четири ИТ професије.

Наведене обуке ће се реализовати онлајн, а учешће свих заинтересованих лица је потпуно бесплатно. Једини услов за учешће је познавање енглеског језика, а пријављивање кандидата ће се обављати преко интернет сајта, док је рок за подношење пријава 18. август, док је почетак програма планиран за 01. септембар. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије