Бесплатно обучавање за ИТ сектор у Србији

У Београду је потписан Споразум о сарадњи Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Министарства просвете, науке и технолошког развоја и компаније „Семос Едукејшн“, којим ће се омогућити бесплатне онлајн обуке за незапослене са евиденције Националне службе за запошљавање и студенте.

Споразумом ће око 5 хиљада младих људи, незапослених лица и студената, имати прилику да похађају четири бесплатна онлајн програма обука у области информационо-комуникационих технологија.

„Ово је велика прилика за незапослене и младе људе, који се налазе на евиденцији Националне службе за запошљавање да се додатно едукују и стекну нова знања, која ће им помоћи да постану конкурентни на тржишту рада и да се лакше и брже запосле“, рекла је министарка за рад Дарија Кисић Тепавчевић.

Кисић Тепавчевић је додала да су све те активности су у складу са националним стратешким циљевима и приоритетима који су утврђени недавно усвојеном Стратегијом запошљавања од 2021. до 2026. године.

Према речима државне секретарке Министарства просвете, науке и технолошког развоја Маријане Дукић Мијатовић то министарство је посвећено дигитализацији, на свим нивоима образовања. Она је додала и да је потписани споразум веома важан јер ће унапредити едукацију студената у области ИТ сектора и на тај начин одговорити на потребе тржишта за новим радним местима, као и да ће ресорно министарство и убудуће подржавати све сличне активности. 

Александар Борисављевић, директор компаније „Семос едукејшн“ за Србију истакао је да је припремљен веома интересантан програм за све учеснике обуке, као и да ће бити покренуте четири ИТ професије.

Наведене обуке ће се реализовати онлајн, а учешће свих заинтересованих лица је потпуно бесплатно. Једини услов за учешће је познавање енглеског језика, а пријављивање кандидата ће се обављати преко интернет сајта, док је рок за подношење пријава 18. август, док је почетак програма планиран за 01. септембар. 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.