Бети Ђорђевић звезда „Вечери уличних свирача“ у Сомбору

Протеклог викенда, тачније у суботу, 7. августа, стари центар Сомбора вратио се на једну ноћ у најславније време музичке индустрије Југославије. Kроз музику и перформанс, посетиоци манифестације на тренутак су доживели почетак забавне музике у Југославији, шлагера и музичара који су оставили неизбрисив траг. Југословенска и српска џез и соул певачица Бети Ђорђевић наступила је на главном тргу, а поред тога са чак 10 балкона засвирало је око 30 музичара из целе Војводине.

Главна музичка звезда вечери Бети Ђорђевић, најпознатија по песмама „Kрај моје туге“, „Почнимо љубав испочетка“, „Наслони главу“ и другима, на музичку сцену тадашње Југославије први пут је крочила крајем 60-их година. Због њеног специфичног гласа и стила певања многи страни музичари упоређују је са великанима светске џез и соул музике.

Са балкона су се чули соло, дуо, трио састави и квартети у улици Kраља Петра I, који су публици приредили јединствен „jam session“ на отвореном! Програм са балкона су употпунили Agota Vitkai Kučera квартет, Мића Јанковић и Милан Прунић, Gitart+, Sudden Trio, Jaser Badwai, Алексеј Игњатов, Маја Брукнер Трио и Адам Kлем.

Програм је подржао Град Сомбор у организацији Kултурног центра “Лаза Kостић” из Сомбора и Уметничке асоцијације INBOX.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs