Бившем премијеру Пакистана суд продужио кауцију

Pakistan
Пакистански суд данас је продужио кауцију за бившег премијера Имрана Кана за још четири дана због оптужби за тероризам, а у вези с говором у којем је наводно претио полицијским и правосудним службеницима, рекао је његов адвокат.

Кана је полиција оптужила у августу, а ово је четврти пут да је осигурао кауцију како не би био ухапшен, преноси Ројтерс.

„Кауција је продужена до 20. септембра уз исте гаранције“, рекао је адвокат бившег премијера који је негирао да је Кан претио званичницима, наводећи да су његове речи извучене из контекста.

„Ово представља извргавање закона о борби против тероризма и исмевање наше земље“, рекао је адвокат данас новинарима испред суда након што је обезбедио кауцију.

Случај тероризма једна у низу правних невоља за Кана, који је свргнут са места премијера гласањем у парламенту у априлу.

Суд је прошле недеље саопштио да ће наредних дана оптужити Кана за непоштовање суда, а што би могло да га уклони из политике на најмање пет година.

Ројтерс напомиње да Кан, који још ужива широку подршку, организује политичке скупове широм земље како би извршио притисак на владу да одржи ванредне изборе.

На једном од тих скупова Кхан је жестоко критиковао полицијске и правосудне званичнике, као и војни врх.

Званично, општи избори нису заказани пре новембра следеће године, али Влада поручује да ће бити одржани на време и да је одбацила Канов позив за ванредни излазак на биралишта.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs