Бивши амерички званичник критиковао Бајдена: Није довољно оштар према Израелу, треба да изврши притисак због ратног злочина у Гази

Lorens Vilkersom

Лоренс Вилкерсон, бивши шеф кабинета некадашњег америчког државног секретара Колина Пауела, истакао је да је забринут због недостатка одлучности у приступу Бајденове администрације према Израелу, тврдећи да се не користи довољно снажна дипломатска и политичка моћ како би се вршио притисак на ту државу.

Вилкерсон је нагласио да су амерички председници често опрезни у суочавању с утицајем произраелске лобистичке групе АИПАЦ, општим утицајем Израела и његовим утицајем у америчком Конгресу.

– Амерички председници постали су крајње несклони борби против моћи коју и АИПАЦ – рекао је он за Ал Џазиру.

– Волео бих да буду знатно оштрији, јавно и приватно, вршећи притисак због заиста језивог ратног злочина који се дешава у Гази – додао је.

Такође је истакао да има сазнања о незадовољству одређених особа унутар америчког Стејт департмента према америчкој политици и начину на који се носи с израелским нападом на Газу.

Ови коментари уследили су пошто су процурили документи који показују да неколико америчких дипломата у Стејт департменту изражава своје неслагање с безусловном подршком Вашингтона Израелу, о чему је писао Политико.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs