Биткоин драматично пао, најпопуларније дигиталне новчанице у великом минусу

Цена биткоина је драматично пала у уторак када је Ел Салвадор усвојио највећу криптовалуту по тржишној капитализацији као законско средство плацћања, поставши прва земља у свету која је то учинила.

Биткоин је на јутарњем трговању пао за чак 16 одсто спустивши се испод нивоа од 43.000 долара, након чега је током дана благо смањио минус на око 9,5 процената и трговао се на 46.892,04 долара, према подацима са платформе KоинМетрикс.

Етереум је потонуо за 12 одсто на 3.441,21 долара, извештава Си-Ен-Би-Си.

На платформама за трговање МикроСтратеџи и Kоинбејз такође је регистрован пад цене од око 9,0, односно 4,0 одсто. Kорисници Kоинбејза су доживљавали у уторак ујутро одлагање или отказивање трансакција у „већој мери“, објавила је ова компанија на Твитеру, додајуцћи да су ти проблеми решени до поподневних сати.

Сличне проблеме имали су и корисници на крипто берзама Kракен и Гемини.

Ел Салвадор је на дан када је увео биткоин као званично средство плаћања привремено онемогућио коришћење државне апликације дигиталног новчаника „Ћиво“, како би повећао капацитет сервера, што је спречавало нове кориснике да га инсталирају, објавио је салвадорски председник Најиб Букеле у твиту.

  • На било који податак који корисници покушају да унесу у овом тренутку систем ће одговорити поруком “грешка“, навео је он.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs