Бобичасто воће учвршћује сарадњу одгајивача Србије и Холандије

Voce

Производња бобичастог воћа које се у Србији гаји на 36.000 хектара има узлазни тренд, а очекујемо да размена искустава и знања на другом “Бери бизнис форуму” томе додатно допринесе, поручила је помоћница министра пољопривреде Ведрана Илић, отварајући једнодневни регионални форум чији је партнер привреда Холандије.

Илић је истакла да је малина највреднији извозни прехрамбени производ Србије, да се гаји на 21.000 хектара, као и да се од укупног рода само два одсто остаје у Србији док остало конзумирају грађани земаља Европске Уније.

Амбасадор Холандије Јост Реинтјес оценио је да је за њихову земљу сарадња у пољопривреди, не само у сектору бобичастог воћа, веома значајна. Он је истакао да на бизнис форуму учествују неке од врхунских компанија из Холандије. Оценио је да комбиновање технике и стручних знања воде успешној сарадњи две државе у овом сегменту пољопривреде. Амбасадор је истакао да се у оквиру јавно приватне иницијативе ујединило 12 компанија из Холандије са одгајивачима бобичастог воћа у Србији како би производња била још исплативија и одрживија.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs