Богат програм Фестивала „Регенерација Дунава 2022” у Моноштору

Bački Monoštor

У Бачком Моноштору се од 30. јуна до 2. јула одржава еколошко-музички фестивал „Регенерација Дунава“, који слави реку Дунав и природу нашег краја, Специјални Резерват Природе „Горње Подунавље“, УНЕСЦО Резерват биосфере „Бачко Подунавље“ и Прекогранични резерват биосфере „Мура-Драва-Дунав“.

Настао 2008. године, као идеја групе ентузијаста, овај фестивал изградио је добро познати имиџ и синоним је за уживање у доброј музици, позитивној атмосфери и прелепој природи. Обједињујући дневне садржаје – радионице, трибине, изложбе, пројекције и музички део фестивала у вечерњим часовима, обогаћује лепезу манифестација за децу и младе током летњих месеци.

Акценат на Специјалном Резервату Природе „Горње Подунавље” и УНЕСЦО Резервату Биосфере кроз радионице, едукације и изложбе, подиже свест посетилаца и јавности о значају ових заштићених природних добара. Сваке године, Регенерација носи другачији печат, па је тако овогодишњи фестивал у знаку шуме.

Током дана, припремљене су пројекције филмова у склопу Филмског фестивала „Слободна зона“ и то филмови „Ја сам Грета“, „Моја тата хот дог“ и „Фејт и Бранко“, едукативни програми за децу на тему Дунава и Резервата Биосфере, „Sounds of freedom“ отворену радионицу најабинги бубњева у сарадњи са Бам Бам колективом, изложба стрипова у сарадњи са Удружењем љубитеља стрипова Сомбор, израда скулптура од сламе и слично.

Музички програм фестивала реализоваће се на две бине, а посетиоци ће имати прилике да испрате наступе извођача из Србије и региона: Kalibal & Apokalipsound system, Lewangz, Barabadub sound system, Martineez selecta, Lu Frequency, Gigatron, Dub Asylum, Haris Pilton, Fusnote, Kali Fat Dub, C-Critz, Zola, Mefa SVS, Prancing D., “Sounds of freedom” – powered by Bam Bam kolektiv, Brain Holidays и Руски лекари.

Фестивал се одржава у Еко-центру у Бачком Моноштору, на самом ободу СРП „Горње Подунавље”, па је и ове године на располагању простор за постављање шатора и камповање, а улаз на фестивал је бесплатан.

Манифестација се организује под покровитељством УГ „Подунав” Бачки Моноштор, уз подршку Града Сомбора.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије