Борбељ уз рекорд стазе на Острогу, прегршт добрих резултата осталих чланова АК Апатин

Staza

Чланови Атлетског клуба Апатин су протеклог викенда наставили са одличним остварењима, наступајући на такмичењима у земљи (Нови Сад и Фрушка гора) и иностранству (Острог и Будимпешта).

Ђуро Борбељ освојио је шампионску титулу, уз обарање рекорда стазе на 5. Острошком полумаратону, са резултатом 1 сат 11 минута и 28 секунди, који је одржан у суботу 2. априла. Ђуро је у периоду од 24. до 31. марта боравио на припремама са репрезентацијом Војске Србије, које су одржане у Ајшевици (Република Словенија).

Прошле суботе (26. март), на Фрушкој гори отворена је најдужа трим стаза у Србији, у дужини од 5,5 километара и тим поводом је реализована 1. крос трка „Иришки венац“ где је наступило неколико чланова АК Апатин.

У мушкој конкуренцији, Александар Штајфер освојио је вицешампионску титулу, 6. и 7. место освојили су Жива Вијоглавин и Никола Ђурић, а трку је успешно истрчао и Арсеније Чегар (непуних 4 године). У женској конкуренцији, пласман на 4. место остварила је Марија Бубало, 5. место заузела је Александра Буркановић, 7. и 8. место освојиле су Исидора Шарчев и Милица Марковић, 10. место освојила је Апатинка Милица Шашић, док је пласман на 13. место остварила једна од најмлађих учесница, Хана Чегар.

Истог дана, у Будимпешти је одржан Вивичита полумаратон, где су наступила три члана АК Апатин, који су успешно истрчали полумаратонску трку. Предраг Вејин са резултатом 1 сат 30 минута и 32 секунде, Немања Ђурић оборио је лични рекорд, са резултатом 1 сат 24 минута и 32 секунде и Александар Стајић који је био близу личног рекорда (1:19:44).

Наредног дана, у недељу (27. марта) одржан је 29. Новосадски полумаратон, где је најуспешнија била Александра Буркановић, која је у трци на 21,1 километар освојила треће место, у укупном пласману код жена. У трци на 10 километара, чланица Уна Чегар освојила је укупном пласману 4. место, са резултатом 50 минута и 4 секунде. Најмлађа учесница у трци, са 11 и по година и поред јаког пада и ударања колена и руку и разбијених наочара, успешно је савладала трку и ушла у сам врх у женској конкуренцији. У трци на 5 киломатара 4. место у укупном пласману остварио је Вања Болесников, а Никола Ђурић освојио је 8. место.

У Новом Саду је наступило још неколико Апатинаца који нису чланови клуба. У трци на 21,1 километара Арсеније Родић (2 сата 7 минута 24 секунде), у трци на 10 километара Бранислав Цвенић истрчао је резултат 54 минуте и 52 секунде, Јелена Аџић (58 минута и 49 секунди).

Наредног викенда, чланове АК Апатин очекује наступ у Бечеју на трци 5. Бечејска десетка, која се одржава у суботу 9. априла у техничкој организацији Атлетског клуба Бечеј.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs