Борис Јерковић одбранио титулу на „Hexagonu“

Boris Jerković

Борис Јерковић и Катарина Блажев тријумфовали су у мушкој и женској сениорској категорији на другом „Хеxагону“, турниру серије ФУН 500.
Учешће су узели такмичари из Србије, Мађарске, Хрватске и Румуније, у осам појединачних и две категорије парова. Најуспешнији су били домаћи такмичари са 22 освојене медаље, а најуспешнији такмичар био је Борис Јерковић, са два освојена злата – појединачно и у мешовитим паровима са Алидом Јерковић.
У категорији сениорки, најбоља је била Катарина Блажев, која је у финалном мечу савладала клупску другарицу, Селену Стојачић. Треће место су поделиле Алида Јерковић и Симана Матковић.
У категорији мешовитих парова Јерковићи су савладали српско/мађарску комбинацију Блажев/Винцзе, док су треће место поделили парови Стојачић/Козари и Тот/Антал.
У категорији мушких парова победници су Винце/Тутуц, док су другопласирани Хасз/Антал. Треће место поделили су парови Лукач/Ковач и Игас/Варга.
Сомборски кадети су такође освојили медаље. Урош Лукач и Бранислав Банић поделили су треће место, док је мађарски играч, Золтан Антал, освојио златну медаљу.
У категорији пионира и пионирки најбоља је била Ника Горички из Хрватске, док је домаћи такмичар, Лука Голуб, заузео треће место.
Најмлађи такмичари су били дечаци и девојчице до дванаест година, а најбољи међу њима је био Мађар Марк Цсиболyа. Друго место заузела је Вера Вујко, а треће су поделили Петар и Паула Младеновић, сво троје такмичари сомборског клуба.
У категорији ветерана преко четрдесет година тријумфовао је румунски такмичар Даниел Тутуц, победивши у финалу Мађара Андора Игаса, док је у категорији ветерана преко педесет година победник Сомборац Жељко Банић, који је савладао Карољ Винцеа, трећепласиран је био Дејан Рајић, такође члан „Спеедера“.
Међу најстаријим такмичарима, преко шездесет година, медаље су расподељене међу домаћим такмичарима. Најуспешнији је био Владимир Блануша, другопласирани Јосип Фратрић, док су Зоран Пурић и Слободан Јерковић поделили треће место.
Турнир у кросминтону одржан је на травнатим теренима у прелепом амбијенту Еко-центра у склопу „Бодрог феста“ у Бачком Моноштору, а организатор је био сомборски СБК „Спеедер“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs