Боцан-Харченко: Надамо се да Србија неће увести санкције

Aleksandar

Руски амбасадор у Београду Александар Боцан-Харченко изјавио је да се Москва нада да Србија неће променити став о увођењу санкција Русији.

Амбасадор је за Радио-телевизији Војводине изјавио да „санкције нису пријатељски корак, посебно не санкције ових димензија“ и изразио је наду да се Србија неће придружити санкцијама Русији.

Он је навео да је „та нада доста чврста, на основу изјава на највишем нивоу“.

„Најважније је да се Србија истрајно, достојанствено, и уз поштовање националних интереса не придружује санкцијама против Русије“, рекао је руски амбасадор.

Говорећи о гласању Србије у Уједињеним нацијама, Боцан Харченко је рекао да Европска унија и Вашингтон врше притиске и прете Србији и да кораке које је Србија предузела тумаче као последицу тог притиска.

Он је рекао и да с обзиром на братске и стратешке односе са Србијом, Русија разуме какав је притисак на Београд.

Упитан о гасу, Боцан Харченко је рекао да је то једна од најважнијих тема, да су припреме за преговоре о снабдевању и цени гаса у току и да нема сумње да ће Русија узети у обзир да је Србија пријатељска земља са којом има стратешке односе.

„Биће узет у обзир да Србија није увела санкције Русији, али и тржишни услови морају бити узети у обзир“, рекао је Боцан Харченко.

Кад је реч о Косову, рекао је да став Русије неће бити промењен, те да Москва сматра да је Косово преседан и да су Крим, Доњецк и Луганск различита питања у односу на Косово, преноси Радио-телевизија Војводине.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.