Боцан-Харченко: „Нема шансе да Русија дозволи пријем тзв. Косова у УН“

Bocan

Русија неће дозволити да се тзв. Косово придружи Уједињеним нацијама, тако да нема шансе да се овај циљ оствари, изјавио је данас руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко.

“Наравно, Русија неће дозволити пријем Косова у УН, што је, у ствари, кључни циљ Запада, Приштине и њених западних спонзора. Имајући у виду став Русије о непризнавању Косова, наше прихватање Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација и нашу подршку Београду, овај циљ је апсолутно недостижан“, рекао је он на састанку међународног дискусионог клуба „Валдај“, преносе руски медији.

Он је, међутим, приметио да је усред антируских санкција Запад успео да промовише „процедуру пријема Косова у Савет Европе“. Према речима руског дипломате, то би било немогуће у периоду када је Русија била чланица те организације.

„Сада су то урадили. Процедура је у току. У принципу, треба претпоставити да ће тзв. Косово постати члан Европског савета и Запад ће то сматрати својеврсним искораком у процесу међународног признања тзв. Косова или формализације овог признања и његовог накнадног пријема у међународне организације“, рекао је он.

Боцан-Харченко је раније навео да подршка Комитета министара Савета Европе апликацији за чланство тзв. Косова открива деградацију те организације.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs