Боцан-Харченко о Селаковићевој посети Москви

Bocan

Руски амбасадор у Србији Александар Боцан-Харченко изјавио је да је Србија прихватила позив министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова шефу српске дипломатије Николи Селаковићу да посети Русију.

„(Србија) је, с великим задовољством и очекивањима, прихватила позив министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова шефу српске дипломатије Николи Селаковићу да посети Русију…Председник је издао инструкције за организовање посете“, рекао је Боцан-Харченко за ТВ Русија-24, а пренео ТАС С.

На јучерашњем састанку руског амбасадора и председника Србије Александра Вучића речено је да се очекује да ускоро дође до састанка шефова српске и руске дипломатије Николе Селаковића и министра спољних послова Русије Сергеја Лаврова, како је саопштила прес служба председника Србије.

Лавров је и јуче на конференцији за новинаре рекао да је министра Селаковића позвао да у најскорије време посети Русију.

Лавров јуче није могао да допутује у посету Србији пошто су Северна Македонија, Црна Гора и Бугарска забраниле прелет авиона руске делегације на путу за Београд.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs