Бранкица Јанковић: Ковид пропуснице нису дискриминација, држава има право да спроводи мере за заштиту здравља

Brankica

Као што је вакцинација легитимна мера заштите – тако су и ограничења кретања или захтевања посебних улазака у затворене објекте – легитимне.
Повереница за заштиту равноправности Бранкица Јанковић изјавила је данас да ковид пропуснице не представљају дискриминацију.

– Често су ме питали да ли се овде ради о некој позитивној дискриминацији. Дискриминација је дискриминација, она је штетна друштвена појава и забрањена је законом. Овде се не ради ни о позитивној ни о негативној дискриминацији, рекла је повереница за РТС.

Како каже, држава има легитимно право да спроводи мере за заштиту здравља становништва, у овом случају се ради о великој ургожености свих нас од ширења вируса, та борба и даље траје. Као што је вакцинација легитимна мера заштите – тако су и ограничења кретања или захтевања посебних улазака у затворене објекте – легитимне.

У Србији је синоћ у 22 сата, у складу са одлуком Кризног штаба за борбу против корона вируса, ступила на снагу обавеза о поседовању валидних ковид пропусница за боравак у свим угоститељским објектима у затвореном простору.
Поседовање ковид пропусница обавезно је за улазак у ресторане, кафиће, барове и случне објекте од 22 сата.

Од синоћ је такође почела контрола ковид пропусница, а новчано кажњавање почеће од понедељка.

Председница Координационе комисије за инспекцијски надзор, министарка државне управе и локалне самоуправе Марија Обрадовић раније јуче је рекла да ће око 2.400 инспектора свих 46 инспекција контролисати ковид пропуснице.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs