Браћа Хофман певају пред тужиоцем: Познато када ће бити саслушани

Braća Hofman

Браћа Хофман, Љубан и Миљан Видовић, биће сутра у 10 часова приведена на саслушање у Прво основно јавно тужилаштво у Београду. Они су осумњичени за кривична дела злостављање и мучење и насилничко понашање. Да ли ће браћа изнети одбрану и на који начин ће се бранити, биће познато после њиховог саслушања, када ће бити донета одлука о томе да ли ће бити притворени или не.

Прво основно јавно тужилаштво ће саслушати и оштећене и сведоке и прикупити и остале доказе, а ради правилног утврђивања чињеничног стања и правне квалификације кривичних дела.

МУП ће наставити у сарадњи са тужиластвима да прикупља и остале доказе, тачније да проверава све информације како би се утврдило да ли се у њиховим радњама и за сада непознатих особа стичу обележја и неких других кривичних дела, а о чему ће такође јавност бити благовремено обавештена.

Иза решетака плачу и моле за милост

Поједини медији известили су да су браћа у притвору плакала и све време молила за милост. „Нећемо више никад, молимо вас“, јаукали су наводно ухапшени Љубан И Миљан. Они су, иначе, раздвојени у посебне ћелије, а обојица су, како тврде извори медија, цвилела за милост.

Љубан и Миљан Хофман Видовић, да подсетимо, ухапшени су јуче у луксузном ресторану „Боттега“ у ТЦ „Галерија“ у Београду.

Браћа су данима малтретирала људе по Новом Саду, али и у Босни и Херцеговини, хвалили се како рекетирају пола Београда, а снимци су дељени по друштвеним мрежама.

Ухапшени су у спектакуларној акцији беградске полиције, СБПОК и УКП по налогу Вишег јавног тужилаштва, и то чим су се појавили у главном граду Србије. Специјалци УКП упали су у ресторан, а затим у муњевитој акцији, у којој су „полетеле и столице“ групу осумњичених младића оборили су на под и ставили им лисице.

„Ова лица се доводе у везу са објављивањем више снимака узнемирујуће садржине, у којима се види насиље, претње, а, поред осталог, се на њима чују и тврдње да та лица рекетирају пола Београда“, наводи се у кратком саопштењу тужилаштва.

Браћа Хофман у фокусу су јавности последњих дана након што су се на друштвеним мрежама појавили видео снимци на којима се види како малтретирају људе и говоре како „рекетирају пола Београда“. Они су раније били успешни спортисти, бавили су се кик-боксом, као и нијхов отац, који их се наводно јавно одрекао.

Први пут, на удару полиције Републике Српске нашли су се због отмице 2018. године.

Браћа Хофман су ухапшена док су седела са својим адвокатом Гораном Карадаревићем у ексклузивном ресторану „Боттега“, а за ког се спекулисало да је такође приведен са њима, што је он касније демантовао за наш портал.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs